söndag 30 maj 2010

Sjalar och maskrosor


Jag behöver en sommarsjal. Egentligen vill jag ha en i tunt lingarn, men har inte hittat något garn i rätt färg än. Därför stickar jag nu en Gail i varmgult Silkegarn från Idena som jag hittat på rea. Jag tycker den blir snygg, men den blir ju rätt tjock så jag får fortsätta leta efter det ultimata svalare garnet.

Nån som har något tips?

Dessutom håller jag på med en färgglad Citron i Drops Delight. Jag hade önskat att det garnet bara innehållit de gula och gulröda nyanserna, men jag kommer säkert att bli glad över den när det blir mörkt och dystert i vinter.


Det är roligare att sticka än att utrota maskrosor som tränger upp bland stenarna på min uteplats, så jag låter dem vara ett tag till.

4 kommentarer:

Bonnakäringen sa...

Hej, jag tycket att din Gail blir jättefin i gult, men jag förstår din tanke om att göra den i tunnt lingarn...

För jag har själv för inte så länge sen stickat denna Gail och då gjorde jag den i limegrön Kalinka, vilket var det tunnaste lingarn jag kunde hitta. Tror att det var ungefär 320 (eller nåt) meter per 100 gr, i alla fall en liten bit över 300 var det...
Yllets lingarn däremot ligger på 200m per 100 gram, och det märks en otrolig skillnad när man stickar.

Och jag ÄLSKAR verkligen denna shal, en perfekt sommarshal... Mönstret är som en dröm, färgen är underbar och garnet är fantastiskt. Så jag funderar faktiskt på att sticka den igen i samma garn fast lila. Sen när det jag håller på med nu är färdigt... (kanske...) ;-P

Ursäkta mitt lite svamliga inlägg, men min hjärna går två meter efter min värkande kropp ida...

mÅnga hälsningar och Lycka till med din shal...

Ps: Vad e en maskros på gången, i det stora hela... ;-)
Den e vacker där den står i sin strävan... Älskar maskrosor i lagom portioner, så länge de (dj-na) inte tar över... ;-)

anna sa...

Haha! Kul att någon faktiskt kan intala sig att man "behöver" en sjal till... min sambo går i alla fall inte på det längre.


... å andra sidan handlade jag garn till ytterligare en häromdagen. Oups. :-)
//Anna

LenaL sa...

Jättehärliga ser de ut i alla fall, båda två. Och det är ju trots allt oftare lite för kallt än lite för varmt häromkring, så även Gailen kommer säkert till god användning!

Ha det så jättegott!

Katrin sa...

Klart man behöver en sjal till och en till. Fina.