söndag 4 oktober 2009

Att avsluta

Innan nästa helg ska sjalen som jag döpt till Skogen och Axelvärmaren i Lime vara färdiga, så att jag med glatt mod kan ta mig an UTMANINGEN.


Sjalen är jag väldigt nöjd med, men...kanten rullar sig eftersom jag stickat slätstickning och...garnet (ett nystan Fame Trend) är slut, så jag testar att virka en kant i Vivaldi från mitt garnlager. Färgen är bra tycker jag.Axelvärmaren
blev jag inspirerad till på Syfestivalen. KarMa hade en uppstickad i sin monter. Även här har jag hittat garn i mitt lager, dubbel Eskimo. Stickor 15 mm är inte kul att sticka med, men de är snygga... Värmaren ska avslutas med en virkad kant i en avvikande färg har jag tänkt.

5 kommentarer:

Mia sa...

Stickar en sjal i Fame själv, men du, är du nöjd med garnet? Jag har fått något nystan med VÂLDIG olik spinning, allt från sytråd till tjockt som lovikagarn. Lite irriterandes tyckte jag.. Din sjal ser ju underbar ut, garnet väger ju nästan ingenting så den blir säkert god att ha på sig :)

Bibblostick sa...

Mitt nystan har varit rätt jämt i spinningen faktiskt, dvs inga så dramatiska skillnader som du beskriver.

Jennie Adawi sa...

Du är så duktig :)

Mormors bod sa...

Mycket fina färger du valt. Men jag håller med dig, stickor nr 15 är ingen hit att sticka med. Har inga själv, men provade dotterns "timmerstockar" ett par varv på hennes tröja. Usch! Men snyggt blir det, och fort går det.

Mia sa...

De fick helt klart godkänt :)
http://mialivet.blogspot.com/2009/10/tva-stickade-mossor.html