onsdag 23 december 2009

SYTYCK- La Grande Finale

Mmmm, jag känner mig inte särskilt lyckosam i min utmaning, koreografi. Jag anmälde mig som Quick Step och det känns som om jag tagit mig an utmaningen som en sådan, d v s jag tror att allt ska gå så fort. Det gör det ju inte om man väljer att koreografera TVÅ koftor samtidigt.

Jag började mycket sammanbitet och koncentrerat med gedigen provstickning av en uppifrån kofta, men sen tappade jag sansen.

Min dotter önskade sig en långkofta i discofärger. Åh så roligt det verkade och så fort det skulle gå med relativt grovt garn och betydligt grövre stickor än de jag brukar sticka med. Men varven var långa eftersom jag ville sticka fram-och backstycke samtidigt.

Det som rörde till det var att jag började sticka för löst utan att räkna om masktätheten, så när jag var nästan uppe vid fickan så visade det sig att jag stickat till någon som var minst 40 cm tjockare än dottern. Det var bara att repa upp ner till resåren och börja om. Varven blev nu visserligen kortare, men tiden, lusten och orken tröt. Jag måste erkänna att jag smugit mig till lite Quick Step-stickning för att inte deppa ihop totalt.

Så är läget just nu, men jag har en plan...efter julafton, under de många lediga dagarna, då ska det stickas och koreograferas vidare. Även om min utmaning som koreograf inte har resluterat i annat än frustration och känslor av misslyckande så SKA koftan bli färdig, dottern nöjd och jag sluta som stolt koreograf.

Sen tänker jag nog återvända till mitt Quicksteppande och endast ägna mig åt koreografi i smått. Fast jag ska ju såklart sticka den gediget koreograferade koftan till mig själv färdig också. Jag har ju börjat och den känns väldigt lovande.

Tack Lisa för denna utmaning som verkligen var en utmaning. Jag tror jag skulle fixat baletten bättre men då hade ju utmaningen varit mindre.

Jag har förstått att jag inte är tillräckligt tålmodig när det gäller sånt som jag inte ser resultat av snabbt. Kan man träna upp sånt när man hunnit bli mormor kan man undra.

Jag är otroligt imponerad av alla SYTYCK-deltagarnas insatser och ska fundera ytterligare några dagar över var jag ska lägga min röst.

Inga kommentarer: