lördag 22 november 2008

Man tager vad man haverNär jag skulle sy i knapparna i Lykkekoftan så var de helt försvunna, fem vackra gröna pärlemorknappar specialutvalda. Jag kom helt av mig till idag när jag rotade bland mina knappsamlingar och hittade ganska många färgglada pärlemorknappar men inte tillräckligt många i samma färg. Koftan fick faktiskt ett lyft av färgerna. Hoppas att Lykkes mamma blir nöjd. I flera dagar har hon påpekat att Lykke vuxit ur sin första kofta. Garnet är Visjögarn.
Beskrivningen kommer ur Celia Dackenbergs bok Sparat och heter "Den första riktiga babykoftan". Det är den bästa koftan säger dottern och hon borde veta efter fem barn. Jag är särskilt förtjust i den lilla mudden på ärmen som bildas av förkortade varv. Boken såldes ut på rea för några år sen, men jag är lycklig ägare till ett exemplar. Biblioteken har den.

3 kommentarer:

ada sa...

Lykkemamman är mycket nöjd eftersom hon ju gillar färg så var ju knapparna bara ett plus till världens bästa babykofta. Den gamla nu utslitna ska packas ner bland de kläder som bara måste sparas för att de varit så omtyckta och använda. Tack mormor!!

heidi sa...

så fin den blev:)

Marias stickning och läsning sa...

Det blev jättefint med de olikfärgade knapparna. Håller med din dotter om att detta är den bästa babykoftan. Har mitt mönster från ett urklipp ur VI från 70-talet och har stickat åtskilliga. Även min dotter håller med och stickar nu också till sina vänners barn.