tisdag 5 februari 2008

Färdig februarisocka


Nu är den klar, februarisockan. Den passar perfekt.
Jag gjorde femton mönsterrapporter på skaftet i stället för tolv och avslutade tån när jag hade 32 maskor kvar över varvet. Dessa sydde jag ihop med kitchener stitch. Tån blev inte helt bra. Jag tycker den blir för kantig.
Upplockningen vid hällappen gjorde jag efter Monkey-beskrivningen. Den blev slät, smidig och slöt tätt intill. Det är verkligen roligt att sticka flera sockor efter varann eftersom man kan använda sig av de goda erfarenheterna. Nu återstår att utveckla en för mig passande tå.

6 kommentarer:

Ly sa...

looool

I didn't understand nothing!

Sorry...

Nice xxx

Ulrika sa...

Vilken läcker färg!!

Eva S sa...

Härlig färg. För att få till den här tån som man syrihop flrea maskor kräver minsann övning. har man lärt sig den rikt så tror jag det kan bli riktgt bra till slut.

Annas garndrömmar sa...

Verkligen jättefin färg på februarisockorna! Själv har jag ju inte hunnit så långt... men jag håller med, det är lärorikt att sticka flera par sockor efter varann, när man har erfarenheterna och "problemen" i färskt minne!

Froding sa...

Detta med kitheners stitch har aldrig sjunkitin i mitt inne så jag gör så här:
När jag har de kvarvarande maskorna på 4 stickor( eller ev flyttat över dem på två) så vränger kag strumpan ut och in genom tåhålet. Drar med tråden som jag klippt av i en bra längd. Så stickar jag ihop den på avigsidan...då slipper man kithenes stith och det blir lika bra på framsidan i alla fall.....

Carina H sa...

Jag har oxå stickat de här underbara sockorna. Om du stickar tills du har 4 m kvar på varje sticka precis som det står i mönstret och sedan avslutat som Froding beskriver i sin kommentar så blir det perfekt!